Konkurs/natječaj:
“Napiši priču, osvoji nagradu!”

Novinari/ke, blogeri/ce, studenti/ce, ovo je prilika za vas!

Imate priču o uštedi energije, korištenju obnovljivih izvora energije, čistijem zraku ili zaštiti okoliša/životne sredine?

Ispričajte nam je, a mi ćemo najkreativnije priče nagraditi vrijednim nagradama!

Pravila konkursa/natječaja

Pravo na učešće imaju svi/e novinari/ke, blogeri/ce i studenti/ce iz Bosne i Hercegovine, koji/e ispunjavaju uslove propisane pravilima ovog konkursa/natječaja.

Svoj tekst i prateću fotografiju možete poslati u periodu od 07.09. do 31.10.2020. godine, a tri najbolja teksta, izabrana glasanjem javnosti i stručnog žirija, će biti objavljena 30.11.2020. godine.

Preuzmi PDF

Najnovije priče

1

Majka kakvu nismo zaslužili - Bosna i Hercegovina u vrijeme Corone

Majka, biće neopisivih vrlina i kvaliteta, ona koja te rodila, koja ti je podarila svoj dah života kako bi ti bio ti Majka, žrtva nad žrtvama, bića kakvog se

0

Размисли!

Прича нема много реченица, нити говори много, али треба да наведе свакога на размишљање о исправности наших поступака према природи

144

OKOLINA, TO SAM JA!

\” Globalno misli, lokalno djeluj i snosi ličnu odgovornost\” je rečenica koja je izrazito zapostavljena, a ključ je svih ovosvjetskih problema duboko pokopanih u kovčege života

Sve priče

Kako se prijaviti?

Korak 1: Napišite svoju priču
Napišite svoju priču

Napišite tekst ne duži od 6.000 karaktera, koji će na originalan način široj javnosti podići svijest o važnosti uštede energije i korištenja obnovljivih izvora energije za čistiji zrak i zaštitu okoliša/životne sredine.

Korak 2: Pripremite prateću fotografiju
Pripremite prateću fotografiju

Maksimalna težina fotografije je 1MB, u JPG ili PNG formatu. Fotografija/ilustracija služi isključivo u svrhe vizualnog predstavljanja. Vodite računa da polažete autorska prava na fotografiju koju šaljete uz tekst.

Korak 3: Prijavite svoju priču
Prijavite svoju priču

Kroz par jednostavnih koraka, prijavite svoju priču koristeći donji formular. Svaki objavljen tekst ima opciju dijeljenja na društvene mreže, tako da, pozovite svoju podršku na glasanje i ne zaboravite hashtag #GED!

Prijavite svoju priču

Participant Info
Entry Info
do 1 MB, JPG ili PNG
 
Maksimum 0 slova sa razmacima
Maksimum 0 slova sa razmacima

Nagrade za najbolje priče

Nagrade će biti dodijeljene za tri najbolja teksta, izabrana glasanjem javnosti i žirija (detalji glasanja detaljno pojašnjeni u rubrici Pravila takmičenja).

  1. mjesto: Fotoaparat
  2. mjesto: Tablet
  3. mjesto: Tablet

Pobjednički tekstovi će biti objavljeni
30.11.2020. godine na stranici.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o učešću, pišite nam.