Konkurs/natječaj:
“Napiši priču, osvoji nagradu!”

Novinari/ke, blogeri/ce, studenti/ce, ovo je prilika za vas!

Imate priču o uštedi energije, korištenju obnovljivih izvora energije, čistijem zraku ili zaštiti okoliša/životne sredine?

Ispričajte nam je, a mi ćemo najkreativnije priče nagraditi vrijednim nagradama!

Pravila konkursa/natječaja

Pravo na učešće imaju svi/e novinari/ke, blogeri/ce i studenti/ce iz Bosne i Hercegovine, koji/e ispunjavaju uslove propisane pravilima ovog konkursa/natječaja.

Svoj tekst i prateću fotografiju možete poslati u periodu od 07.09. do 31.10.2020. godine, a tri najbolja teksta, izabrana glasanjem javnosti i stručnog žirija, će biti objavljena 30.11.2020. godine.

Preuzmi PDF

Najnovije priče

29

Jesen u mom sokaku

Vrijeme je da počnemo sami iskorištavati ono što želimo bacitiUpalila vam se sijalica, zar ne? To vam se naizgled čini možda malo komplikovano, ali nije Kućno kompostiranje je vrlo

131

Utonuli smo u bijeli mrak,ne osjetimo zrak.

Vjerujem da je posmatračima sa strane,kao i nama koje smo bile u tom oblaku dima,bio nezaboravan prizorSamo što smo se mi djeca nastavila igrati,boriti protiv njega,a oni sa strane

181

Moj otac

Ovo je priča o mom ocu grobaru Tako su zvali sve one koji su radili u gradskim grobljima, javnom komunalnom preduzeću za sahranjivanje i upravljanje grobljima Radio je tu

Sve priče

Kako se prijaviti?

Korak 1: Napišite svoju priču
Napišite svoju priču

Napišite tekst ne duži od 6.000 karaktera, koji će na originalan način široj javnosti podići svijest o važnosti uštede energije i korištenja obnovljivih izvora energije za čistiji zrak i zaštitu okoliša/životne sredine.

Korak 2: Pripremite prateću fotografiju
Pripremite prateću fotografiju

Maksimalna težina fotografije je 1MB, u JPG ili PNG formatu. Fotografija/ilustracija služi isključivo u svrhe vizualnog predstavljanja. Vodite računa da polažete autorska prava na fotografiju koju šaljete uz tekst.

Korak 3: Prijavite svoju priču
Prijavite svoju priču

Kroz par jednostavnih koraka, prijavite svoju priču koristeći donji formular. Svaki objavljen tekst ima opciju dijeljenja na društvene mreže, tako da, pozovite svoju podršku na glasanje i ne zaboravite hashtag #GED!

Prijavite svoju priču

Participant Info
Entry Info
do 1 MB, JPG ili PNG
 
Maksimum 0 slova sa razmacima
Maksimum 0 slova sa razmacima

Nagrade za najbolje priče

Nagrade će biti dodijeljene za tri najbolja teksta, izabrana glasanjem javnosti i žirija (detalji glasanja detaljno pojašnjeni u rubrici Pravila takmičenja).

  1. mjesto: Fotoaparat Fujifilm X-A7 14-45mm
  2. mjesto: Tablet Samsung Galaxy Tab A 10.1 i Panasonic slušalice RP-BTS30E-W Bluetooth
  3. mjesto: Tablet Tablet Samsung Galaxy Tab A 10.1

Pobjednički tekstovi će biti objavljeni
30.11.2020. godine na stranici.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o učešću, pišite nam.