Konkurs/natječaj:
“Napiši priču, osvoji nagradu!”

Konkurs/natječaj je zatvoren za prijave, kao i za glasanje.
Deset priča sa najvećim brojem glasova javnosti ulaze u proces ocjenjivanja od strane žirija, koji će odabrati tri pobjednička rada.

Zahvaljujemo se svim novinarima/kama, blogerima/cama i studentima/cama koju su prijavili svoje priče o uštedi energije, korištenju obnovljivih izvora energije, čistijem zraku ili zaštiti okoliša/životne sredine.

Pravila konkursa/natječaja

Pravo na učešće imaju svi/e novinari/ke, blogeri/ce i studenti/ce iz Bosne i Hercegovine, koji/e ispunjavaju uslove propisane pravilima ovog konkursa/natječaja.

Svoj tekst i prateću fotografiju možete poslati u periodu od 07.09. do 31.10.2020. godine, a tri najbolja teksta, izabrana glasanjem javnosti i stručnog žirija, će biti objavljena 30.11.2020. godine.

Preuzmi PDF

Najnovije priče

1147

Paradoks, Plan(et) B

Subjekat utjelovljava vjetar koji je na izmaku snage Zaprepašten je onime što je ljudska ruka učinila Zemlji U igri su kvalitet zraka i sve vrelija atmosfera Da li

898

Slušaj Vrbas dok govori!

Kad bi priroda mogla govoriti, da li bi sretno zakliktala ili bi tužno uzdahnula? Ovo je priča o Vrbasu kojem je dosadilo da prihvata sve ono što ljudima

700

Ispovijest jednog kestena

Živimo u vremenu u kojem kao da su u većini ljudi koji ne vole drveće, a obožavaju beton Istovremeno, zagađenost zraka je u porastu i svako drvo bismo trebali

Sve priče

Kako se prijaviti?

Korak 1: Napišite svoju priču
Napišite svoju priču

Napišite tekst ne duži od 6.000 karaktera, koji će na originalan način široj javnosti podići svijest o važnosti uštede energije i korištenja obnovljivih izvora energije za čistiji zrak i zaštitu okoliša/životne sredine.

Korak 2: Pripremite prateću fotografiju
Pripremite prateću fotografiju

Maksimalna težina fotografije je 1MB, u JPG ili PNG formatu. Fotografija/ilustracija služi isključivo u svrhe vizualnog predstavljanja. Vodite računa da polažete autorska prava na fotografiju koju šaljete uz tekst.

Korak 3: Prijavite svoju priču
Prijavite svoju priču

Kroz par jednostavnih koraka, prijavite svoju priču koristeći donji formular. Svaki objavljen tekst ima opciju dijeljenja na društvene mreže, tako da, pozovite svoju podršku na glasanje i ne zaboravite hashtag #GED!

Prijavite svoju priču

Participant Info
Entry Info
do 1 MB, JPG ili PNG
 
Maksimum 0 slova sa razmacima
Maksimum 0 slova sa razmacima

Nagrade za najbolje priče

Nagrade će biti dodijeljene za tri najbolja teksta, izabrana glasanjem javnosti i žirija (detalji glasanja detaljno pojašnjeni u rubrici Pravila takmičenja).

  1. mjesto: Fotoaparat Fujifilm X-A7 14-45mm
  2. mjesto: Tablet Samsung Galaxy Tab A 10.1 i Panasonic slušalice RP-BTS30E-W Bluetooth
  3. mjesto: Tablet Tablet Samsung Galaxy Tab A 10.1

Pobjednički tekstovi će biti objavljeni
30.11.2020. godine na stranici.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o učešću, pišite nam.