Poziv za prijavu na takmičenje: „Lajk za naučnu ekipu”

September 28, 2018 -

Dragi školarci, došlo je vrijeme za ovogodišnje takmičenje “Lajk za naučnu ekipu“, u kojoj vas znanje o pametnoj upotrebi energije i korištenju obnovljivih izvora energije, vodi do zanimljivih nagrada.

Ukoliko ste kreativni, brinete o planeti Zemlji, volite istraživati, zabaviti se i raditi u timu, te imate između 14. i 19. godina, prijavite se na takmičenje “Lajk za naučnu ekipu”, koje organizuje UNDP u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj“.

U toku nastave ili u slobodno vrijeme zajedno sa prijateljima iz školske klupe, kreirajte naučni projekat iz oblasti pametne upotrebe energije i korištenja obnovljivih izvora energije. Svoju ideju prijavite ispunjavanjem obrasca https://tinyurl.com/likezanaucnuekipu, te dostavite kratki opis kreativnog rada putem privatne poruke na Facebook stranici Profesor Atom”, do 27.11.2018. godine.

Također, ne zaboravite poslati i krajnji rezultat prikazan kroz video ili fotografiju, skicu, crtež gdje ćete prikazati čemu doprinosi određeno istraživanje, na koji način pametno koristi energiju, proizvodi je, štiti okoliš ili slično.

Po završetku takmičenja žiri će izabrati po tri ekipe u svakoj kategoriji u uži izbor, koje će imati priliku prezentovati svoje super ideje i eksperimente, te osvojiti zanimljive nagrade.

Više informacija i pravila takmičenja se nalaze na Facebook stranici “Profesor atom“.

Takmičenje “Lajk za naučnu ekipu” se organizuje kao jedna od aktivnosti u okviru GED projekta (Zeleni ekonomski razvoj) koji finansiraju Vlada Švedske, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, a realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).